20:30

Gothenburg Celtic FC

Referat: Sjövalla FK - Gothenburg Celtic FC

Champions league på TV, champions league-kvlitet på Djupedal!

Ordinarie matchdag torsdag var omplanerad till tisdagen, då folk ska fira kristihimmelsfärdsdag (eller, firar man det egentligen, eller blir det konstigt? Nåja, folk är lediga och bortresta iaf!). En minut före matchstart var planen fylld av ungdomar och entusiuasm, för att exakt 20:30 på ett nästan intränat sätt dra av mål och lämna planen och ge plats åt 'dom mindre lysande stjärnorna'. Våra lysande stjärnor Mille, Erik och Albin får dock vara kvar på plan och göra sin a-lagsdebut, grattis killar!

Tre minuter efter att undomarna lämnade, görs också matchens första mål signerat Sternvik. På uppvärmningen var det bara vänstern som gällde för Oskar, och det gav utdelning (hint till Arshya!). 1-0 'distinkt' i målvaktens bortre hörn från utanför straffområdet. 2-0 kommer efter att Simon haft lekstuga med sina backar och blir nerdragen i straffområdet, Kappe traskar fram säkert och sätter 2-0. Målen rullar på och 3-0 kommer efter 22 minuter när Sternvik 'kyligt chippar' in bollen, eller så var det kanske att deras målvakt för dagen Tor tappade in bollen. Kanske inte otagbart, men lätt hänt, och Tor fick visa klass senare i matchen. 4-0 görs i 25e minuten av Kappe efter en fantastisk löpning och lika bra genomskärare från Hasse. Här känns det ju som med ett bollinnehav på 80/20 och 4-0 att matchen är stängd? Och på sedvanlig manér så tror laget det och stänger av inställningen ett tag för att släppa in Celtic i matchen lite. Dom duktiga juniorerna Mille och Erik har nu kommit på planen och gör det jättefint, tillsammans med sulfintskungen Arshya. Elias tvingas till ett snabbt byte för att pudra näsan. 4-1 kommer efter 35 efter lite misskommunikation och lite dålig inställning, för att sedan bli 4-2 i 35e när ett volleyskott på väg mot inkast nuddar en viftandes hand. 4-2 i halvlek och det manas på från bänken att behålla fokus.

Vi behåller inte fokus och i minut 55 för vår nemesis från tidigare säsonger Mars Hummels (Eller var det i champions League?) 4-3 på en nick upp i krysset. En rätt tafflig nick egentligen, men hade inte han satt den hade deras tre andra spelare gjort det. Så bra var vi i luftduellerna den situationen! Vi trummar på och har väl egentligen chanserna, Tor i Celtics mål får göra en monsterräddning på Kappes friläge och sedan straff. Lundin står för årets miss alla kategorier när han med helt öppet mål, 1 m från mållinjen, med inga motståndare på 10 meter, väljer att av alla kroppsdelar 'låra' den över målet. Näsan hade gjort det bättre! Komiskt, men rätt nervöst i matchens skede. Mikael A hinner också med att rutinerat göra sedvanlig kapning till publikens förtjusning, 'han hade ju inte fått finta så mycket denna matchen så han var tvungen att göra en klockren brytning via glidtackling'. Slutsignal och 4-3, kanske lite närmare än vad det behövt vara, men det påminner oss också om att behålla fokus och veta att inställning står klass. Det räcker inte med att det står 4-0 och folk 'har gjort sitt' och byter ut sig själva (okej om man är skadad), det handlar om att mentalt attid vilja ha mer och göra fler mål. Vi släpper in 3 rätt onödiga mål och är ju ett av seriens sämsta lag sett till insläppta mål, något vi var absolut bäst på föregående säsong med. Lite tur är väl att vi också gör många mål.

Härnäst möter vi GSIF på den sjukt dåliga planen Guldheden södra, men alltid ett bra möte mot ett duktig lag! Ost och Fralla!